januar 24, 2017

Om at bære sin krop..!

Tankemylder. Præstation. Image-pleje. Frygt. Angst. Noget er på overarbejde – særligt i hovedet, mens noget andet er ved at gå i stå. Eller blev det aldrig rigtig vakt til live? Er vitalitetsfølelsen ukendt landskab? Det er noget med, at den i hvert fald skal være sund. Skal kunne yde en masse. Se godt ud og føre os fra A til B. Den krop der. Hvad har den af impulser? Hvilke sansninger har den? Og følelserne… Hvordan sanses de egentligt i kroppen?

Kroppen husker vores historie. Den kan rumme, – og rummer så utroligt meget. Kendt som ukendt. Kulørte Briller vil gerne invitere jer med ned i kroppen. Derned, hvor følelserne bor. Jens Arentzen – Instruktør og skuespiller, – hjælper os her på vej ved at dele sit perspektiv; (mere…)

januar 7, 2017

En betydningsfuld anden

Det er nærmest umuligt at sige noget kort omkring det faktum, at vi møder alle de her mennesker i gennem livet. De gør noget ved os hver især. Påvirkningen er ofte ordløs. Bevidst eller ubevist forholder vi os til disse menneskelige møder. Processerne er uendelige. Vi positionerer os ud fra, hvad der vækkes i os. Det autentiske og meningsfyldte Jeg-Du-forhold eller det instrumentelle, objektiviserende og reserverede.

Nogle ænser vi knapt. Andre rører os. Nogle i særdeleshed helt i kernen. Dér, hvor vi ikke længere er optaget af overfladen. Det mærkes indefra. Kontakten med en menneskelig varme kan udvide vores kropsfornemmelse og tilføre os en følelse af vitalitet, – uden at vi absolut gør os nogle bevidste tanker om det. Nogle gange opdager vi det i kontakten. Andre gange først lang tid efter, at dette menneske gik sammen med os.  Filosoffen Martin Buber forstod mødet mellem mennesker som dér, hvor ånden spirer op og lever.

(mere…)

Sygdom.

Det kan komme snigende for så at hugge til.  

Det kan være et vilkår, som længe har hængt ved os som en tæge, men som nu begynder at suge for meget .

Det kan være en start på livet eller en slutning.

 

Sygdom kan vække vores dybeste forsvarsmekanismer.

Kæmp. Flygt. Frys.

 

Alverdens følelser kan skylle ind over os.

 

Vi forsøger at skabe mening. Skabe retning i det, som sker.

(mere…)

september 27, 2016

‘Work – Well – Done’

 

“Arbejde er et tilflugtssted for mennesker, som ikke har noget bedre at foretage sig”  – Oscar Wilde

“Steen: Fra nu af kommer arbejdet før fornøjelserne! Til hver en tid! Og det bliver virkelig en fornøjelse at få det regnestykke af vejen! Kom, lad os lave en snemand!” – Sten og Stoffer

“Kærlighed og arbejde er hjørnestenene i vores menneskelighed” – Sigmund Freud

“Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt” – Pippi

Arbejde præger vores identitet. Vi er i vores tid tvunget til at positionere os i forhold til det. Det har indvirkning på vores sociale liv, – vores økonomiske situation, – vores vurdering af os selv og af vores omgivelser – og kan være et væsentligt rum at udfolde os i. Arbejdet kan vække tilstande som eksempelvis engagement, tvivl, mening, frustration, nydelse, afsky,  nysgerrighed, og balancen mellem arbejdsliv og andet liv kan være alt fra grænseløs til stærkt adskilt. For mange mennesker er deres personlige udviklingsproces stærkt knyttet an til måden, hvorpå de forholder sig til deres arbejdsliv.

En håndfuld mennesker deler her deres personlige måde at anskue dem selv i relation til netop deres arbejdsliv.

(mere…)